Hotel Pakhuys1

Bed & Breakfast Het Pakhuys

Hotel Pakhuys2In Rijp, een pittoresk dorp in de gemeente Alkmaar, is het gezellige Hotel Pakhuys gevestigd. In een schitterend vernieuwd Rijksmonument ben je meer dan welkom om te overnachten in een sfeervolle en huiselijke omgeving waar je je gelijk thuis zult voelen. Arjan en Silvia, de eigenaren, staan voor gastvrijheid en doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken. Het hotel ligt pal aan het water nabij een historische ophaalbrug: een van de mooist locaties in het dorpje dat onderdeel uitmaakt van Waterland.

De Rijp: een dorp met karakter

De Rijp ontleent haar historische waarde met name aan de foute walvisvaart, waar Nederland zich, sinds het verbod dat de IWC in 1986 invoerde, gelukkig niet meer bezig houdt. De Rijp is tevens het dorp waar de bekende Nederlandse molenmaker en waterbouwkundige Jan Adriaanszoon Leeghwater is geboren en getogen. De Rijp lijkt soms stil te hebben gestaan in de tijd en een wandeling door dit dorp zal dan ook gelijk voor een bijzondere ervaring zorgen. Oude tijden komen tot leven en de Rijp is meer dan een dorpje in Noord-Holland maar een ware beleving voor de cultuurfanaat. Wat te denken van het Raadhuis met de Waag, historische boerderijen en huizen die er haast nog net zo uitzien als honderden jaren geleden en de Grote Kerk van het dorp. In de Rijp vind je diverse kunstenaars die hun werken tentoonstellen en je kunt er een edelsmid aan het werk zien.

De Rijp ligt op slechts een paar kilometer van historisch Alkmaar vandaan is zeker de moeite waard om te bezoeken als je in Alkmaar verblijft. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om in een hotel in de Rijp te overnachten  als je een stedentrip naar Alkmaar en omgeving wilt maken. Bed en Breakfast Het Pakhuys is een toplocatie waar je helemaal tot rust zult komen.

Kamers, arrangementen en tarieven

Hotel Pakhuys3Hotel Het Pakhuys biedt de keuze uit 6 kamers, te weten de Beemsterkamer, de Meelzak, Rijperkamer, Melkmeisje, Noordeind en Korenschoof: allen met een geheel uniek inrichting en karakter. Vanuit de Beemsterkamer geniet je van een heerlijk uitzicht op het water en geniet je van alle luxe die je je maar kunt wensen zoals een lits-jumeaux bed, een strakke en nette badkamer, TV, minibar en een gezellige zithoek. Deze kamer is al beschikbaar voor € 125 euro inclusief ontbijt voor 2 personen. De Meelzak is wat warmer ingericht en biedt uitzicht op de grote Kerk en kost € 110,- per nacht inclusief ontbijt. De Rijperkamer is de suite: het paradepaardje van het hotel en een kamer met een sfeervolle inrichting. Je wordt hier getrakteerd op nog meer luxe zoals een ligbad, Nespresso apparaat en een adembenemend mooi uitzicht over het hele dorp. De kamer kost € 145,- voor 2 personen per nacht, inclusief ontbijt. Het Melkmeisje is een kamer op de tweede verdieping en heeft misschien wel het mooiste uitzicht van alle kamers, namelijk op de oude vaart en de dorpsrand. De kamer is voorzien van dezelfde luxe als de Rijperkamer maar is wat minder ruim en is te huur voor € 110,- voor 2 personen per nacht, inclusief ontbijt. Noordeind is een van de kleinere kamers (redelijk aan de krappe kant) maar biedt wel een eigen badkamer en diverse luxe. De prijs is € 99,- per nacht voor 2 personen inclusief ontbijt. De Korenschoof is een nostalgisch ingericht vertrek met een keurige badkamer en een aparte bovenverdieping die je middels een houten trappetje kunt bereiken. Dit geeft de kamer een leuke sfeer, mede dankzij de entresol waar ook een extra gast kan verblijven. Voor € 127,50 is deze kamer te huur voor 2 personen inclusief ontbijt (prijs is per nacht).

Hotel het Pakhuys biedt daarnaast ook het Culinair Rijper arrangement, waarbij je 2 nachten verblijft in de Rijper kamer inclusief luxe ontbijt, een 4-gangendiner voor 2 personen en een gratis drankje bij een van de lokale toprestaurants in het dorp. De prijs voor dit arrangement ligt op € 285,-

Wat is er te doen in de omgeving van de Rijp en Mooi Waterland?

Naast een heerlijke wandeling door het historische de Rijp, kun je ook in de omgeving veel zien, doen en beleven. Het dorp heeft 2 musea, talloze oude houten huisjes in Zaanse stijl en in de omgeving kun je heerlijk wandelen. De prachtige polderstreek is te voet of per fiets goed te verkennen en is een plek om heerlijk uit te waaien. Vaarkaarten voor de regio zijn tevens in het hotel verkrijgbaar, evenals populaire fietsroutes om te regio zelf te ontdekken.

Adres en contactgegevens

Adres: Grote Dam 7, 1483 BK De Rijp

Telefoon: 06 27066067
Website: http://www.pakhuysderijp.nl/